Komkommertijd

En ineens kwam er een mailtje binnen. Een heuse journalist doorbrak de maandenlange radiostilte op onze website met een echt berichtje. Of hij een stukje over ons mocht schrijven? Je denkt dan al gauw terug aan Ralf Inbar of Jack Spijkerman en checkt toch even of er niet iemand ook toevallig net een bosje gordelroos bezorgd heeft. Maar toen bleek dat het mailadres van de goede man eindigde op @bd.nl was daar het besef… De krant! We komen in de krant!!! Niks Tilburgse Koerier of Goirles Belang… De échte krant! Het Nieuwsblad van het Zuiden!!!

En zo zaten we dus op een lekkere woensdagochtend om klokslag half twaalf (als hij in de krant kan komen is zelfs onze kopman op tijd!) met gezonde wedstrijdspanning op een Tilburgs terrasje te praten met de goede man. Komkommertijd! Dat was natuurlijk de reden voor dit gesprek over minder dan koetjes en kalfjes. Maar niks bleek minder waar. De ervaren schrijvert zag echt een verhaal in ons. Een “Ventoux-achtig verhaal”, memorerend aan de film, het slappe aftreksel van het prachtige boek van collega-journalist en wielerliefhebber Bert Wagendorp.

En verdomd… gaandeweg het gesprek raakten we zelf ook weer enthousiast over ons bestaan. Hoe mooi was het om weer even te kunnen vertellen over de tragische aanleiding van onze oprichting, over de prachtige fietstochten die we sindsdien maakten, over ons shirt, over de gedenkwaardige ontmoeting met onze held, over onze jarenlange vriendschap…

Het resultaat stond zaterdag 11 augustus in de krant. We zijn er trots op. En sorry voor onze naam, meneer Pollentier… Maar u bent écht onze held!!

 

https://www.bd.nl/tilburg/hoe-zes-tilburgers-met-een-pintje-bij-hun-wielerheld-michel-pollentier-aan-de-keukentafel-belandden~aa0b3970/

 

6bb3be44-3ebb-4e42-afc2-f8dcc001be3c

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *